Směrnice generálního ředitele - GROOMING (VZHLED)

Každý zaměstnanec hotelu je povinen v pracovní době reprezentovat hotel v souladu s platným standardem společnosti. Nedodržování standardu je považováno za porušení pracovní kázně a jako takové je řešeno v souladu s příslušným ustanovením zákoníku práce.

Všichni vedoucí zaměstnanci hotelu odpovídají za to, že jím podřízení zaměstnanci dodržují standard v této oblasti. Zejména jsou odpovědni za provádění kontroly a zjednání nápravy v případech porušení nebo nedodržování standardu.

 

 Zaměstnanci Golden Prague Hotel managed by Fairmont se řídí následujícími pravidly:

  • Oblečení

Každý zaměstnanec nosí v pracovní době předepsané oblečení, kterým je uniforma nebo oblek / kostým případně jiné formální oblečení s tím, že budou dodrženy následující zásady:

Uniformovaný personál

muži – uniforma ; ponožky pouze černé barvy bez vzorku; hladká (bez vzoru), černá, čistá, vyleštěná, uzavřená obuv (kromě ochranné pracovní obuvi předepsané zákonem a schválené PO a BOZP Managerem)

- ženy – uniforma, sukně - nejkratší možná délka sukně je dlaň nad kolena; kalhoty (tříčtvrteční délka nebo kapri kalhoty nejsou akceptovatelné); hladká (bez vzoru) černá, čistá, vyleštěná, uzavřená obuv s decentní dekorací (kromě ochranné pracovní obuvi předepsané zákonem a schválené PO a BOZP Managerem), není přípustný extrémně vysoký podpatek – maximálně 9 cm; punčochy tělové barvy bez vzorku, v zimě jsou přípustné silné černé punčocháče bez vzorku

Neuniformovaný personál, který přichází do styku s hostem

muži - oblek (kalhoty, sako, košile s dlouhým rukávem, kravata,); ponožky stejné barvy jako oblek, bez vzorku; čistá, vyleštěná, uzavřená formální obuv, která je barevně sladěná s oblekem

ženy –kostým, sukně - nejkratší možná délka sukně je dlaň nad kolena, kalhoty (tříčtvrteční délka anebo kapri kalhoty nejsou akceptovatelné); halenka, top; hladká (bez vzoru) čistá, vyleštěná, uzavřená obuv, s decentní dekorací, není přípustný extrémně vysoký podpatek - maximálně 9 cm; punčochy tělové barvy bez vzorku – v zimě jsou přípustné silné černé punčocháče bez vzorku,

Neuniformovaný personál, který nepřichází do styku s hostem

Muži a ženy - přiměřené formální oblečení, žádné džíny a tílka; čistá, vyleštěná, uzavřená obuv, s decentní dekorací, není přípustný extrémně vysoký podpatek – maximálně 9 cm (kromě ochranné pracovní obuvi předepsané zákonem a schválené PO a BOZP Managerem)

- na oblečení je možno nosit pouze hotelový odznak podle délky zaměstnání v hotelu, jmenovku na levé straně, vlaječku, v kapse na kalhotách / na zástěre maximálně dvě tužky; žádné tužky v kapsách na saku zvenčí

Upravenost, čistota a hygiena

vlasy – konzervativně upravené, umyté, učesané, u žen dlouhé vlasy delší než na ramena sepnuté, u mužů nejsou přípustné dlouhé vlasy přesahující límec. Není povolena extravagantní barva a účes vlasů; barevné vlasové dekorace jsou neakceptovatelné (květiny, motýlci, extravagantní spony atd.)

nehty – upravené, čisté, lak bezbarvý anebo decentní, povolené barvy – decentní červená, přírodní barvy jako světle béžová, světle růžová anebo francouzská manikúra, jakákoliv jiná barva je zakázána; nejsou povoleny ozdoby nehtů (např. hvězdičky, kytičky atd.), lak nesmí být odloupnutý; personál na stravovacím úseku a v kuchyni nesmí používat žádný lak, délka nehtů nesmí přesáhnout 0,5 cm přes konec prstu

- make-up – denní, světlý;

- používají se nevtíravé parfémy a deodoranty;

- šperky je možno nosit pouze v omezené míře    

- ženy: maximálně jeden pár decentních náušnic (náušnice z plastu nejsou povoleny), maximálně dva prsteny na obou rukou (prsteník, prostředník), náramek a 1 řetízek, hodinky s maximálním průměrem ciferníku 4 cm; personál na stravovacím úseku a v kuchyni nesmí nosit žádné šperky na rukou

muži: nejsou přípustné náušnice a jiný viditelný piercing; povolen je maximálně 1 prsten na prsteníku jedné ruky (snubní  prstýnek), decentní zlatý anebo stříbrný náramek a hodinky s maximálním průměrem ciferníku 5 cm; personál na stravovacím úseku a v kuchyni nesmí nosit žádné šperky na rukou

- není přípustný viditelný piercing a tetování; viditelné tetování musí být zakryto náplastí  

- muži musí být denně oholeni, knír anebo bradka musí být upravené; plnovous není přípustný u mužů, kteří jsou ve styku s hosty; (výjimky jsou možné pouze na základě písemného vyjádření lékaře); není povoleno nechat si dorůstat knír anebo bradku v průběhu plánovaných směn

- oblečení musí být čisté, vyžehlené, bez závad;

  • Držení těla

- Není akceptovatelné – hrbení se, překřížené ruce anebo ruce v kapsách, opírání se o zeď anebo dveře   

  •     Úsměv

- zaměstnanci jsou usměvaví při jednání s hostem i při pohybu v prostorách pro hosty i pro personál;

- snaží se o vytvoření příjemného prostředí;

  • Zdvořilost

- zaměstnanci zdraví hosty na všech místech, kde je potkávají;

- zdraví se navzájem mezi sebou;

- zdraví svého nadřízeného;

- muži zdraví ženy;

- mladší zdraví starší;

 

Uvedená pravidla jsou závazná rovněž pro zaměstnance externích firem, kteří jsou pracovně přiděleni k výkonu práce do hotelu včetně žáků SPV.

JMENOVKY

Všichni zaměstnanci nosí jmenovky Golden Prague Hotel managed by Fairmont. Jmenovky se nosí horizontálně, jsou připevněné na levé straně svrchního oděvu.

Jmenovky mají následující vzhled:

Logo hotelu:  I + křestní jméno + trainee

Zaměstnanci obdrží jmenovku při nástupu do zaměstnání, její převzetí potvrdí podpisem. Při ukončení zaměstnání se jmenovka odevzdává. V případě ztráty atd. je zaměstnanec povinen nahradit cenu kryjící vlastní náklady na novou jmenovku.

Zaměstnanci externích firem, kteří jsou vysíláni do hotelu na opravy, servis apod. nosí viditelně jmenovku s nápisem NÁVŠTĚVA.

Přidělení a odebírání jmenovek, jakož i předepsání náhrady zajišťuje personální úsek. Za vydávání jmenovek pro návštěvy odpovídá Security.

Označení znalosti jazyků (Flag holders)

Všichni zaměstnanci, kteří jsou ve styku s hostem, nosí na svém oděvu označení v podobě vlaječky podle znalosti cizích jazyků.

Vlaječka (Flag holders) se nosí na levé straně svrchního oděvu nad jmenovkou.

Zaměstnanci obdrží vlaječku při nástupu do zaměstnání, její převzetí potvrdí podpisem. Při ukončení zaměstnání se vlaječka odevzdává. V případě ztráty je zaměstnanec povinen nahradit cenu kryjící vlastní náklady na novou vlaječku.

Přidělení a odebírání vlaječek, jakož i předepsání náhrady zajišťuje personální úsek.

 

Generální ředitel hotelu

Golden Prague Hotel managed by Fairmont